Nyheter

Fortinova Fastigheter AB (publ): Delårsrapport 1 jun 2017 – 31 aug 2017

 

Fortinova rapporterar högre intäkter och förvaltningsresultat under det sista kvartalet 2017. Hyresintäkterna uppgick till 20,1 miljoner (12,4). Driftsöverskottet ökade
till 15,7 miljoner (8,8). Förvaltningsresultatet blev 7,9 miljoner (4,9). Klicka på bilden nedan för att läsa rapporten. Ni finner denna och tidigare rapporter på hemsidan ”Om Fortinova -> Rapporter”.

Fortinova gör kompletteringsförvärv i Uddevalla

Fortinova har förvärvat tre hyresfastigheter med 30 lägenheter i Uddevalla. Totalt omfattar byggnaderna 2239 kvadratmeter uthyrningsbar area. Förvärven sker genom bolags- och fastighetsförvärv och säljarna är privatpersoner. Tillträde sker den 6 november 2017.

Fortinovas organisation växer. Nu söker vi en serviceinriktad och ordningsam Receptionist/administrativ assistent

Fortinova är ett onoterat fastighetsbolag med huvudkontor i Varberg, som strävar efter att bemöta olika kunders efterfrågan på lägenheter och lokaler. Sedan investeringsstarten för fem år sedan har bolaget vuxit till att bedriva verksamhet från Uddevalla i norr till Falkenberg i söder.

Fortinova Fastigheters fastighetsbestånd har ett bedömt värde om cirka 1 miljard. Vår ambition är att växa på ett antal attraktiva orter där närhet till kunden ligger i fokus. Trots en expansiv agenda lägger vi stor vikt vid att förvärva fastigheter som har dokumenterade starka kassaflöden och goda möjligheter till värdeökning.

Vi söker

Nu söker vi dig som vill bli Fortinovas ansikte utåt. Du är positiv, ordningsam och tycker om att ha varierade arbetsuppgifter.

Du kommer att ansvara för att ta emot och välkomna besökare i receptionen, svara i telefon, hantera nyckar, administrera felanmälningar, ta hand om post, förbereda konferensrum inför möten och se till att kontoret ser representativt ut. Utöver ansvaret i receptionen har du administrativa arbetsuppgifter, bland annat inköp av kontorsmaterial, kopiering/scanning med mera. Du kommer också vara backup för dina medarbetare vid behov samt vara behjälplig vid olika event som företaget anordnar.

Som person är du flexibel, positiv, serviceinriktad och full av energi. Du ser dig själv som en problemlösare och arbetar strukturerat och noggrant. Du trivs att arbeta självständigt samtidigt som du är en naturlig lagspelare. Hos oss blir du en mycket viktig medarbetare, som alltid är redo att serva såväl kunder som internpersonal på bästa sätt.

Vi tror att du har erfarenhet från reception eller administration. Utbildning eller erfarenhet inom företagsekonomi eller hyresadministration är meriterande.

Välkommen att följa med på den fortsatta resan med vår lilla men kompetenta och resultatdrivna organisation. Vi tror att gemenskap och att ha roligt på jobbet är avgörande för vår framgång. Det skall bli spännande att få en ny kollega här i Varberg!

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 8 oktober via Platsbanken -> Ansök här! 

Utökade öppettider i kundtjänst

Fortinova utökar sina öppettider i kundtjänst ytterligare. 

Efter önskemål från våra hyresgäster utökar vi nu öppettiderna i kundtjänst. Vår förhoppning är att underlätta kommunikationen samt ge hyresgästen en större möjlighet att komma i kontakt med oss.

Telefontider
Vardagar mellan klockan 08.00 – 12.00

Telefonnummer: 0340-59 25 50

Besökstider (Besöksadress: Norrgatan 10)
Vardagar mellan klockan 07.00 – 16.00, lunchstängt mellan klockan 12.00 – 13.00

 

Fortinovas organisation växer och vi söker nu en kommersiell förvaltare

Fortinova är ett onoterat fastighetsbolag med huvudkontor i Varberg, som strävar efter att bemöta olika kunders efterfrågan på lägenheter och lokaler. Sedan investeringsstarten för fem år sedan har bolaget vuxit till att bedriva verksamhet från Uddevalla i norr till Falkenberg i söder. Fortinova Fastigheters fastighetsbestånd har ett bedömt värde om cirka 1 miljard kronor.

Vår ambition är att växa på ett antal attraktiva orter där närhet till kunden ligger i fokus. Trots en expansiv agenda lägger vi stor vikt vid att förvärva fastigheter som har dokumenterade starka kassaflöden och goda möjligheter till värdeökning.

Dina arbetsuppgifter

Din huvudsakliga uppgift blir att driva uthyrningsprocessen för kommersiella lokaler, från vakans och marknadsföring till undertecknat avtal, samt att vara bolagets representant gentemot hyresgäster, kommun och andra intressenter på hyresmarknaden.

Som kommersiell förvaltare ska du dessutom:

  • Förvalta fastighetsportföljen på ett sätt som leder till en långsiktig värdeökning
  • Proaktivt säkerställa uthyrningen av bolagets kommersiella ytor
  • Upprätta lokalhyresavtal
  • Bevaka den lokala kommersiella uthyrningsmarknaden
  • Administrera villkor och hyresförändringar i befintliga kommersiella avtal
  • Marknadsföra bolagets kommersiella ytor
  • Ansvara för projekt under projektering- samt genomförandefasen
  • Ansvara för att myndighetstillstånd erhålls och krav efterföljs
  • Bistå organisationen med att utveckla hyresintäkterna i bostadsbeståndet

Kvalifikationer

En viktig del av din roll är kundkontakter. Du bygger och bibehåller relationer som präglas av ett affärstänk. Du är en prestigelös person där ingen uppgift är för stor eller för liten och du trivs med självständigt arbete samtidigt som du är en naturlig lagspelare. Du har högskoleutbildning mot fastighetsförvaltning, ekonomi och juridik eller likvärdiga kunskaper. Du har förhandlingsvana och är väl insatt i hyresjuridik. Du tycker om att driva och organisera processer. Viss byggnadsteknisk kunskap är meriterande. B-körkort är ett krav.

Vi vill hitta dig som vill vara med på vår fortsatta resa i vår lilla men kompetenta och resultatdrivna organisation. Vi tror att gemenskap och att ha roligt på jobbet är avgörande för vår framgång.

Skicka din ansökan till cv@fortinova.se, senast den 30 september 2017. Märk din ansökan ”Kommersiell förvaltare”.

Det skall bli spännande att få en ny kollega här i Varberg – välkommen!

Nu byter vi från pappersavi till ”grön faktura”

Efter sommaren slutar Fortinova att skicka ut hyresavin på papper som tidigare. Detta som ett led i att minska vår pappersanvändning. Vi uppmanar våra hyresgäster att redan nu byta till e-faktura, e-postfaktura eller autogiro.

Många av våra hyresgäster väljer redan idag ”grön faktura”, det vill säga att få den distribuerad elektroniskt. Samma trend syns i samhället i stort, därför att många upplever det som enklare och framför allt mer miljövänligt. Färre pappersfakturor innebär såväl minskade transporter som att färre träd behöver fällas.

Fortinova vill bidra till en bättre miljö och en del i det arbetet är att minska vår pappersanvändning. Som ett led i det kommer vi från och med oktober 2017 att sluta dela ut hyresavin i pappersformat som tidigare. För den som ändå väljer att fortsätta få pappersfaktura kommer en avgift på 50 kr att tas ut. Du har alltid möjlighet att logga in på vår hemsida www.fortinova.se för att se dina hyresavier.

3 miljövänliga sätt att betala fakturan

E-faktura

Med e-faktura ser fakturan ut precis som tidigare – men du får den elektroniskt istället. E-faktura är enkelt och kostnadsfritt – och du godkänner varje faktura innan pengar dras. E-faktura förutsätter att du har Internetbank, där du också anmäler dig för e-faktura.

E-postfaktura

Med e-postfaktura ser fakturan ut precis som tidigare – men du får den via e-post istället.

E-postfaktura är enkelt och kostnadsfritt. Du registrerar dig via vår hemsida www.fortinova.se / Logga in som hyresgäst – (inloggningsuppgifterna finns på din hyresavi) / För hyresgäster / Kontaktuppgifter / Tillåt att avier skickas med e-post. Eller skicka ett mail till info@fortinova.se så ändrar vi till e-postfaktura.

Autogiro

Med autogiro behöver du aldrig vara rädd att glömma betala hyran. Pengarna dras automatiskt från kontot sista bankdagen i månaden. Allt du behöver hålla koll på är att du har pengar på kontot. För att ansluta dig till autogiro fyller du i blanketten för Autogiroanmälan. Kontakta oss via mail info@fortinova.se eller ring 0340-59 25 50 (vardagar 09.00 – 12.00) så skickar vi en blankett för anmälan. Autogiro är kostnadsfritt.

 

Vid eventuella frågor kontakta oss via e-post info@fortinova.se eller ring 0340-59 25 50 (vardagar 09.00 – 12.00)

Vi på Fortinova önskar er en fortsatt trevlig sommar!

Fortinova tillträder Fullriggaren 4

Den 3 juli tillträdde Fortinova grannfastigheten Fullriggaren 4. Den totala bostadsytan är 2 040 kvm. Genom förvärvet skapas synergier för effektiv förvaltning. I och med tillträdet äger bolaget 108 lägenheter samlat på Söder i Uddevalla.

Fullriggaren 1 (t.v.) och Fullriggaren 4 (t.h), Uddevalla

Fortinova Fastigheter AB (publ): Delårsrapport 1 sep 2016 – 31 maj 2017

Klicka på bilden nedan för att läsa rapporten. Ni finner denna och tidigare rapporter på hemsidan ”Om Fortinova -> Rapporter”.

Förvärvar delar av Varbergs största handelsområde av Bygg-Göta och når ett fastighetsvärde om drygt 1 miljard

Fortinova förvärvar delar av det populära handelsområdet i kvarteret Valen vid Lassabacka samt en kontorsfastighet i Kvarnagårdens industriområde. Den uthyrningsbara ytan är 15 500 kvm med ett årligt hyresvärde om 12 Mkr. Det underliggande fastighetsvärdet är ca 146 Mkr.

Bland större hyresgäster märks Rusta, Harald Nyborg, Jem & Fix och Vagabond.

Lassabacka har en stark position som halvextern handelsplats i Varberg. Vi ser goda möjligheter att vidareutveckla området för att attrahera såväl ytterligare hyresgäster som besökare, säger Anders Johansson, VD.

Fortinova avser vidare att långsiktigt stärka handelsområdet som destination i regionen i samarbete med ägare till grannfastigheterna samt Varbergs kommun.

I maj genomförde Fortinova en kontant nyemission om ca 50 Mkr. Bygg-Göta utökade då sitt ägande genom sitt helägda dotterbolag Kastellporten AB vilket gör dem till en av de större aktieägarna. Extern värdering påvisar att fastighetsbeståndet efter tillträdet uppgår till drygt 1 miljard.

Tillträde skedde den 2 juni 2017.

För ytterligare frågor, vänligen kontakta:
Anders Johansson, VD
E-post: anders.johansson@fortinova.se
Tel: 0340-59 25 50

Om Fortinova
Fortinova grundades 2010 av Anders Johansson och Anders Valdemarsson med ambitionen att förvärva fastigheter med starka kassaflöden för en långsiktig förvaltning.

Fortinova tillträder fastigheter i Uddevalla

Den 27 mars tillträdde Fortinova två fastigheter i Uddevalla med 54 lägenheter och en lokal.

UVA-0135UVA-8223