Översiktsbild Fristad mot Öresjö och byggprojektet Fristad Prästskog.

Lediga lägenheter i Borås / Fristad

Vill du hyra lägenhet i Borås / Fristad!

Vi har släppt de sista lägenheterna och har ett fåtal lediga ettor och tvåor kvar i populära Fristad, en mil norr om Borås. Här bor du naturskönt i ett mindre samhälle, med livsmedelsbutik, vårdcentral, förskolor, skolor och annan service på gångavstånd. Goda allmänna kommunikationer med buss och tåg finns också.

Husen i Fristad Prästhöjd är byggda med investeringsstöd och vår alternativa uthyrningspolicy gäller, vilket bland annat innebär att fast anställning inte krävs. Läs vår uthyrningspolicy här. För att kunna söka lediga lägenheter av oss måste du vara registrerad i vår bostadskö. Välkommen till Fortinova!

Sök bostad

Bo i Fristad Prästhöjd

Välkommen till Fortinova och vårt nya bostadsområde Fristad Prästhöjd! Med Järngrinden som byggherre har 92 lägenheter byggts i två fastigheter. Inflyttning sker löpande. Husen är byggda med investeringsstöd och en alternativ uthyrningspolicy gäller, som bland annat inte kräver fast anställning. Läs vår uthyrningspolicy här. 

Vid Öresjös norra spets, en mil från Borås, ligger samhället Fristad – ett namn som många förknippar med hållbara arbetskläder, men som också är en idyllisk bostadsort för samhällets cirka 5 000 invånare. Här bor du naturskönt och bekvämt, med större livsmedelsaffär, vårdcentral, tandläkarmottagning, bibliotek, gym, butiker, förskolor och skolor i närheten.

I Fristad finns också många möjligheter till rekreation, med oavsett om du vill leka, vandra, sporta eller bada. Goda allmänna kommunikationer med buss och tåg finns också.

Översiktsbild byggprojekt Fristad Prästskog, där de olika huskropparna är markerade.

Tre hus ingår i projektet Prästhöjd. Lägenheterna som Fortinova kan erbjuda för uthyrning ligger i Hus B och Hus C. Hus A kommer att vara trygghetsboende och ägs av Fribo Fastigheter. Fortinova och Fribo kommer att sköta de yttre miljöerna gemensamt.

Lägenheterna
Lägenheterna i Prästhöjd inreds modernt och praktiskt, med vita väggar och parkettgolv i ek. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Hiss finns till samtliga våningsplan. Lägenheterna är utrustade med Axema porttelefon.

Badrummen är helkaklade med kommod, handdukstork och duschdraperistång. Tvättmaskin och torktumlare ingår – gemensam tvättstuga finns inte.

Samtliga kök är förberedda för mikrovågsugn med eluttag i köksskåp. Alla är också förberedda för diskmaskin (utom fyra, se lägenhetsbeskrivningar). Köksleverantören är Länghem, vilket borgar för känsla och kvalitet. Även garderobsinredningen kommer från Länghem. I skjutgarderober finns Elfa hyllsystem.

Övrig information
– Öppen fiber genom Telia.
– Källsortering finns vid husen.
– Separat debitering för kallvatten, varmvatten och hushållsel.
– Förråd finns ovanför carport (Hus B) respektive i källaren (Hus C).
– Postboxar i entréplan.
– Cykelparkering finns både inomhus och utomhus.
– Varje lägenhetsinnehavare kommer i första skedet att få möjlighet att hyra en parkeringsplats (inklusive tio carportsplatser). Samtliga parkeringar är förberedda för laddstolpe, men el är inte framdraget i nuläget. Dessutom finns fem handikapplatser och 22 gästparkeringsplatser, som delas med trygghetsboendet (Hus A).

Adresser till Fristad Prästhöjd
Hus B: Fristad Prästgård 1:144, postadress Prästhöjden 1
Hus C: Fristad Prästgård 1:144, postadress Prästhöjden 4

All information är med reservation för eventuella ändringar.

Sök bostad