Översiktsbild Fristad mot Öresjö och byggprojektet Fristad Prästskog.

Fristad Prästskog

Inflyttning i oktober/november 2022

Fortinova kommer snart att kunna erbjuda 92 lägenheter för uthyrning i populära Fristad, en mil norr om Borås. Här bor du naturskönt i ett mindre samhälle, med livsmedelsbutik, vårdcentral, förskolor, skolor och annan service på gångavstånd. Goda allmänna kommunikationer med buss och tåg finns också.

Mer information och möjlighet att söka lägenheter kommer inom kort, men du kan redan nu registrera dig i vår bostadskö. Välkommen till Fortinova!

Läs mer

Bo i Fristad Prästskog

Välkommen till Fortinova och vårt nya bostadsområde Fristad Prästskog! Med Järngrinden som byggherre uppförs just nu 92 lägenheter i två fastigheter. Inflyttning sker i höst. 

Vid Öresjös norra spets, en mil från Borås, ligger samhället Fristad – ett namn som många förknippar med hållbara arbetskläder, men som också är en idyllisk bostadsort för samhällets cirka 5 000 invånare. Här bor du naturskönt och bekvämt, med större livsmedelsaffär, vårdcentral, tandläkarmottagning, bibliotek, gym, butiker, förskolor och skolor i närheten.

I Fristad finns också många möjligheter till rekreation, med oavsett om du vill leka, vandra, sporta eller bada. Goda allmänna kommunikationer med buss och tåg finns också.

Översiktsbild byggprojekt Fristad Prästskog, där de olika huskropparna är markerade.

Tre hus ingår i projektet Prästskog. Lägenheterna som Fortinova kan erbjuda för uthyrning ligger i Hus B och Hus C. Hus A kommer att vara trygghetsboende och ägs av Fribo Fastigheter. Fortinova och Fribo kommer att sköta de yttre miljöerna gemensamt.

Lägenheterna
Lägenheterna i Prästskog inreds modernt och praktiskt, med vita väggar och parkettgolv i ek. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Hiss finns till samtliga våningsplan. Lägenheterna är utrustade med Axema porttelefon.

Badrummen är helkaklade med golvvärme, kommod, handdukstork och duschdraperistång. Tvättmaskin och torktumlare ingår – gemensam tvättstuga finns inte.

Samtliga kök är förberedda för mikrovågsugn med eluttag i köksskåp. Alla är också förberedda för diskmaskin (utom fyra, se lägenhetsbeskrivningar). Köksleverantören är Länghem, vilket borgar för känsla och kvalitet. Även garderobsinredningen kommer från Länghem. I skjutgarderober finns Elfa hyllsystem.

Övrig information
– Öppen fiber genom Telia.
– Källsortering finns vid husen.
– Separat debitering för kallvatten, varmvatten och hushållsel.
– Förråd finns ovanför carport (Hus B) respektive i källaren (Hus C).
– Postboxar i entréplan.
– Cykelparkering finns både inomhus och utomhus.
– Varje lägenhetsinnehavare kommer i första skedet att få möjlighet att hyra en parkeringsplats (inklusive tio carportsplatser). Samtliga parkeringar är förberedda för laddstolpe, men el är inte framdraget i nuläget. Dessutom finns fem handikapplatser och 22 gästparkeringsplatser, som delas med trygghetsboendet (Hus A).

Mer information och möjlighet att söka lägenhet kommer inom kort.
För att söka lägenhet måste du först stå i Fortinovas bostadskö. Du kan registrera dig i bostadskön redan nu.

All information är med reservation för eventuella ändringar.