Bilder: Fortinova noteras på Nasdaq First North Premier Growth Market

På Fortinovas tioårsdag, den 19 november 2020, ringde Ann Marie Derengowski, förvaltningschef, och John Wennevid, ekonomichef, i Nasdaqs klocka för att markera att aktien nu är upptagen till handel. När klockan ljöd var det första gången den gjorde det i Varberg.

Klockringning i Varberg

Sedan starten har Fortinova växt till en etablerad aktör på hyresmarknaden i västra Sverige. Grundarna, Anders Johansson och Anders Valdemarsson, gjorde verklighet av sin affärsidé och drog igång verksamheten så sent som 2010.

Bara under det första året växte Fortinova till att ha ett fastighetsbestånd på närmare 70 miljoner kronor. Målet att passera miljarden nådde de ett år före planen och vid tiden för noteringen den 19 november 2020, på dagen tio år efter det att bolaget först registrerades, är det totala fastighetsvärdet 2,3 miljarder.

Nasdaqs klocka i Varberg
På plats på Varbergs Stadshotell, där Nasdaq-klockan har stått under sitt besök i Varberg, fanns förutom Ann Marie Derengowski och John Wennevid även Ole Salsten, som är Fortinovas styrelseordförande.

– 2011 träffade jag två valpiga unga män som ville att jag skulle investera i deras bolag. Jag såg deras potential och är väldigt glad att ha fått följa med på resan fram till i dag. Nu är de etablerade företagsledare och jag är övertygad om att nästa kapitel blir minst lika spännande, säger Ole Salsten.

Rekord för digital notering
Livesändningen följdes av över 200 personer via Zoom och Facebook, ett rekord vid digital notering på Nasdaq i Sverige. Två av dem var Anders Johansson och Anders Valdemarsson, som skålade i champagne på varsitt håll när Nasdaq-klockan klämtade på slaget nio.

– En omtumlande morgon. Det är tråkigt att pandemin har satt en del käppar i hjulen och lite trist är det naturligtvis att inte ha möjlighet att själv vara på plats och ringa i klockan, men saker blir inte alltid som planerat, säger Anders Johansson.

Ett stort tack
Anders Valdemarsson håller med.

– Men vi är oerhört glada för att ha nått ändå hit och vi vill passa på att rikta ett stort tack till alla som gett oss förtroendet sedan starten för tio år sedan. Alla medarbetare, kollegor, våra hyresgäster, leverantörer, samarbetspartners och investerare. Sen också ett stort tack till alla duktiga branschkollegor som inspirerat oss och fått oss att kämpa lite hårdare hela tiden. Det här är en milstolpe och starten på något nytt. Jag kunde inte vara mer stolt och glad över att få lämna över hedersuppdraget att ringa i klockan till ett par av våra fantastiska medarbetare, Ann Marie Derengowski och John Wennevid! Sprid glädje och ring in Fortinova. Tack!

– Nu njuter vi av den här känslan en stund, men snart är det dags att kavla upp ärmarna igen och fortsätta arbeta för att förtjäna förtroendet även framöver, säger Anders Johansson.

Film från noteringen hittar du här.

2020-11-06

Fortinova offentliggör prospekt och prisintervall i samband med notering på Nasdaq First North Premier Growth Market

Läs mer
2020-10-26

Fortinova avser att noteras på Nasdaq First North Premier Growth Market

Läs mer
2020-12-21

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I FORTINOVA FASTIGHETER AB (PUBL)

Läs mer