Utvecklingsprojekt

Fortinova förvaltar fastigheter på flera orter i västra Sverige. Ombyggnationer och uppdateringar sker kontinuerligt i vårt befintliga bestånd, för att tillgodose våra hyresgästers behov. Vi bedriver också utvecklingsprojekt med nybyggnation. Kontakta oss gärna vid intresse för projekten eller om ni, eller någon bekant, äger mark som ni vill sälja. Ett urval av våra projekt presenteras nedan.

Tolken 11 - Utveckling av "Willys-tomten"

VARBERG: Fortinova äger fastigheten i korsningen Träslövsvägen och Västkustvägen i Varberg, där livsmedelsaffären Willys nu ligger. I framtiden är förhoppningen att kunna bygga sex huskroppar här, varav den högsta blir sju våningar hög. Utvecklingen kan tillföra 168 nya, centrala lägenheter.

Läs mer

Trönninge 11:6 - Nya lägenheter i Trönninge

VARBERG: Fortinova planerar för utveckling av en tomt uppe på kullen i södra delen av Trönninge. Området är beläget fem kilometer norr om Varberg och har goda förbindelser med kollektivtrafik, bilvägar och ett väl utbyggt cykelnät. I Trönninge finns förskolor, grundskolor, äldreboende och idrottscentrum.

Läs mer

Marmorn 3 & 5 - Marmorlyckan i Breared

VARBERG: Marmorlyckan i Breared är en lugn bostadsidyll i utkanten av centrala Varberg, med närhet till hav och strand i Apelviken. Kvarteret bygger på en småskalig idé kring täppa, tun och torg. Det var stor efterfrågan på hyreslägenheterna och samtliga nya hyresgäster flyttade in och hälsades välkomna i september 2021.

Läs mer

Munkagård 1:59 & 1:83 - Nya lägenheter i Tvååker

VARBERG: Fortinova planerar för utveckling av sitt område i Tvååker utmed Långåsvägen. På fastigheterna finns idag en större byggnad i ett plan som inrymmer verksamheter. Tanken är att, i linje med översiktsplanen, skapa nya bostäder och förtäta den av oss mycket uppskattade serviceorten.

Läs mer

Tjädern 46 - Bostäder i Västra Villastaden

KUNGSBACKA: Perfekt belägen, mellan natursköna Kungsbackaskogen och den idylliska stadskärnan, ligger eftertraktade Västra Villastaden. Fortinova uppförde, tillsammans med en partner, 19 nya bostadsrätter längst upp i Kv Skogsallén. Läget är attraktivt med nära till kommunikationer, skolor, service och områden för motion och rekreation. Inflyttning skedde i september 2017.

Läs mer

Kiden 3 & 4 - Ett nytt bostadsområde på Bergdalen

BORÅS: På attraktiva Bergdalen i Borås planeras ett nytt bostadsområde med 149 lägenheter. Här bor du i ett lugnt villaområde med närhet till naturen vid Kype där du kan bada i sjön, basta eller springa i något av de fina spåren.

Läs mer

Fristad Prästskog - Hyresrätter i populära Fristad

BORÅS: I Fristad ca 1 mil norr om Borås ligger 92 lägenheter (1 rok – 3 rok). Byggnaderna som färdigställdes i slutet av 2022 ligger på Prästskogsvägen. De första hyresgästerna hälsades välkomna den 14 november 2022. Bostäderna ligger centralt med endast ett par hundra meter till en större livsmedelsbutik, bibliotek, vårdcentral, tandläkarmottagning, butiker, gym m.m.

Läs mer

Traversen 4 - Innovatumområdet

TROLLHÄTTAN: I det nygamla Innovatumområdet med direkt närhet till kanalen och slussområdet har 41 bostadsrätter färdigställts. Idag är Innovatum hemvist till några av Trollhättans mest innovativa företag och forskningsverksamheter.

Läs mer

Hästhoven 2 - Bergsäter i Borås

BORÅS: Hyreshusen i Enedalshöjden på Bergsäter i Borås innehåller 69 lägenheter och stod inflyttningsklara i juni 2022. I området finns varierad byggnation med både flerfamiljshus och enfamiljshus. Det är gångavstånd till centrum och i närområdet finns mataffär (Coop), apotek samt gym (Friskis & svettis).

Läs mer

Värsås 8:94 - Förtätning i Skövde

SKÖVDE: Fortinova äger en fastighet i Värsås där en del av marken är obebyggd. Detaljplanen medger att ytterligare ca 1000 kvm BTA eller 12 lägenheter byggs på fastigheten.

Läs mer