Entrén till Lugnetkliniken

Premiärdags för ny vårdcentral

Onsdagen den 1 september slår nya Lugnetkliniken i Varberg upp portarna för första gången.
– Det känns mycket positivt att Fortinova kan bidra till att stärka en så viktig samhällsfunktion som primärvården, säger Richard Jande, kommersiell förvaltare på Fortinova.

Ett drygt år har passerat sedan Nebrass Mahmoud och Lennart Svensson, läkare och goda vänner sedan tiden på akutmottagningen i Varberg, bestämde sig för att göra verklighet av den gemensamma drömmen och starta en egen klinik. Det är ett stort tryck på de privata vårdcentralerna i Varberg, samtidigt som de norra delarna av centrum expanderar kraftigt. Rätt lokal hittade de båda läkarna hos Fortinova.

– I området finns många barnfamiljer som vi tror kommer att uppskatta att ha en barnavårdscentral så nära, säger Nebrass Mahmoud, som också är klinikens vd.

Komplett vårdutbud
Utöver barnavårdcentral och läkarmottagning kompletteras Lugnetklinikens vårdutbud av distriktssköterskemottagning, fysioterapimottagning, laboratoriemottagning och arbetsterapi/rehabilitering. Samtidigt finns inga planer på stordrift. Än så länge har fem personer anställts, och det kommer sannolikt att bli ytterligare några till under den närmaste tiden.

– Personalen är erfaren och trygg. Som patient träffar du samma vårdkontakter när du besöker oss. Vi vill skapa en familjär och personlig känsla och har ett nära samarbete med Region Halland, säger han.

Lennart Svensson berättar att många har hört av sig för att få lista sig hos Lugnetkliniken, trots att verksamheten inte har rullat gång än.

– Det är förstås väldigt roligt. Vi ingår i Vårdval Halland och man kan lista sig via 1177 från och med den 1 september då vi öppnar. Då går det också bra att ringa eller titta in hos oss. Mer information finns också på vår hemsida, lugnetkliniken.se.

Strategiskt bra plats
Richard Jande på Fortinova är också glad över att förvandlingen av den 400 kvadratmeter stora butikslokalen äntligen är klar.

– Vi har byggt om fullständigt invändigt. Det har varit ett jätteprojekt med flera utmaningar, bland annat med stammar och ventilation. Men läget vid Lugnetrondellen är strategiskt väldigt bra för en vårdcentral, med tillfartsvägar från flera håll, goda parkeringsmöjligheter och en busshållplats precis bredvid, så det finns en bra långsiktighet i den här etableringen, säger han.

– Fortinova har varit lätta att samarbeta med och mycket lyhörda inför våra önskemål. Vi har skapat den här vårdcentralen tillsammans, säger Lennart Svensson.

Lugnetklinikens läkare framför en vägg med djungelmotiv.
Läkarna Lennart Svensson och Nebrass Mahmoud i barnavårdcentralens väntsal.
2020-12-21

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I FORTINOVA FASTIGHETER AB (PUBL)

Läs mer
2020-11-06

Fortinova offentliggör prospekt och prisintervall i samband med notering på Nasdaq First North Premier Growth Market

Läs mer
2021-11-16

Kallelse till årsstämma i Fortinova Fastigheter AB (publ)

Läs mer