Pumptracken på plats i Varberg

Det började som en vild idé och en önskan om att sätta barn och unga i rörelse. Nu är pumptrackbanan äntligen på plats. Fredagen den 27 november invigs den officiellt på torget i Varberg.

Pumptrack är en cykelbana med hopp och doserade kruvor, där man tar sig framåt med hjälp av pumpande rörelser. Pumptrack har blivit en populär fritidssysselsättning på många håll under de senaste åren och fler banor dyker upp hela tiden. Under hösten har till exempel en byggts i Åkulla i Varbergs inland.

Det speciella med pumptracken på den tillfälliga lekplatsen Stegatorget i Varberg är att den är flyttbar. Fortinova, som har bekostat banan och skänkt den till kommunen, hoppas att den ska sätta fart på barn och unga på många ställen i Varberg framöver. På torget står den fram till mars 2021.

– Det är fantastiskt roligt att banan äntligen är på plats och att Stegatorget är komplett. Jag har sett att många redan har upptäckt hur kul den är, säger Sandra Karlsson på Fortinova.

Fredagens invigning utförs av Varbergs mountainbikeklubb. På grund av rådande pandemi blir firandet begränsat.

– Det känns ändå som att pumptrack ligger rätt i tiden eftersom det är en individuell utomhusaktivitet. Vi på Fortinova hoppas få se många friska och glada barn här på torget i vinter, säger Sandra Karlsson.

2020-12-21

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I FORTINOVA FASTIGHETER AB (PUBL)

Läs mer
2020-12-21

Fortinova förvärvar centrumfastighet för 32,7 Mkr av kommunala Varbergs Bostads AB

Läs mer
2021-04-01

Fortinova tillträder fastigheter för 62 Mkr i Varberg

Läs mer