Trygghetsboende – för trivselns skull

Sällskapet. Det är den viktigaste skillnaden jämfört med att bo i ett vanligt hyreshus, enligt Gerd Rydström, som bor i Marmorlyckans trygghetsboende i Varberg.

Fortinovas ambition är att erbjuda boende för livets alla faser. I nuläget har vi tre trygghetsboenden för seniorer. Utöver Marmorlyckan, som ligger i Varberg, finns ett i Lilla Edet och ett i Lödöse. I framtiden kan det bli aktuellt att utveckla fler, beroende på behov och intresse på våra olika orter.

Ett trygghetsboende är ett hyreshus med vanliga lägenheter som riktar sig till pigga pensionärer, som vill ha en mer bekymmersfri vardag med möjligheter till social samvaro.

Peter Alberoth och Gerd Rydström samtalar i Gerds lägenhet i Marmorlyckans trygghetsboende.

Peter Alberoth är trygghetsvärd i Marmorlyckans trygghetsboende, som har 26 lägenheter.

– Jag finns på plats i gemensamhetslokalen tre timmar varje vardag och de som vill ha sällskap är välkomna hit. Vi dricker kaffe, pratar och spelar spel. I somras var vi mycket utomhus också.

Omvårdnad, ärenden och transporter ingår inte i trygghetsvärdens arbetsuppgifter, men Peter hjälper gärna till med enklare saker som att byta glödlampor eller hantera borrmaskinen.

– Det är roligt att vara till hjälp, alla är så tacksamma.

Alltid sällskap

Gerd Rydström kommer ursprungligen från Borås, men familjen har haft stuga i Apelviken i Varberg sedan 1979 och har bott där säsongsvis i alla år. I dag har ena dottern tagit över stugan och den andra dottern bor i Varberg permanent.

Gerd flyttade in i sin ljusa och luftiga tvårumslägenhet i Marmorlyckans trygghetsboende i början av 2020. Hon är en positiv och social person och träffade snart vänner i huset.

– Här finns alltid sällskap för den som vill, det beror mycket på en själv.

Stora möjligheter

Hon och Peter Alberoth blev snabbt goda vänner och tycker mycket om att spela canasta och småprata tillsammans.

– Och varje vecka spelar jag sambacanasta med några grannar här i huset, det är en mer avancerad variant av canasta. Vi dansar alltså inte samba, säger Gerd och skrattar.

Peter, som utöver uppdraget som trygghetsvärd även ansvarar för den yttre fastighetsskötseln av hela kvarteret Marmorlyckan, ser fram emot att ta tag i fler aktiviteter för trygghetsboendets hyresgäster framöver.

– Det finns stora möjligheter, vi får se vad som efterfrågas!

2020-12-21

KALLELSE TILL ÅRSSTÄMMA I FORTINOVA FASTIGHETER AB (PUBL)

Läs mer
2020-11-06

Fortinova offentliggör prospekt och prisintervall i samband med notering på Nasdaq First North Premier Growth Market

Läs mer
2020-10-26

Fortinova avser att noteras på Nasdaq First North Premier Growth Market

Läs mer